Zeytinyağlı Fasulye
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Oktay Usta |
çalışacağım.Kolay ve lezzetli bir tarif artık yavaş yavaş taze fasulyenin de zamanı geliyor. Sebzeleri mevsimine göre tüketmek gerektiğine inanan bir insanın bilmem sizler ne düşünürsünüz.Sizleri fazla sıkmadan önceki tariflerimi şöyle bir hatırlayalım ne dersiniz.
Taze Bakla Kavurması BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ TARİFE
Fırında Kabak Mücver BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ TARİFE
Zeytinyağlı Enginar Tarifi BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ TARİFE
Bezelye Yemeği BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ TARİFE
Taze Yaprak Bezelye BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ TARİFE
Zeytinyağlı Türlü BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ TARİFE
Zeytinyağlı Kereviz BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ TARİFE
Mantarlı Körili Tavuk BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ TARİFE
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Oktay Usta |
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye İçin Malzemeler :
- 1 kilo taze yeşil fasulye
- 6 tane domates
- 2 tane kuru soğan
- zeytinyağı 3 servis kaşığı
- tuz (kendinize göre ayarlayın ben fazla tuz tüketmiyorum )
- su normal çeşme veya hazır su kaynamış olmayacak.
- toz şeker 1 tatlı kaşığı
- üstü için yağlı kağıt tencerenin kapağı büyüklüğünde olacak
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Oktay Usta |
Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır:
- Taze fasulyenin kılçıklarını ayıklayın yıkayın ve uzunlamasına doğrayın.
- Diğer tarafta soğanları soyun yıkayın söğüş olarak doğrayın.
- Domatesleri yemeklik şeklinde doğrayın yani küçük küçük olacak.
- Tencerenin ilk sırasına yani en alta fasulye üzerine soğan ve domates koyun.
- Bu sıralama bitene kadar devam edin yani dört sıra fasulye aralarına da domates ve soğan konur.
- En üste tuz,zeytinyağı ben yaklaşık 3 servis kaşığı zeytinyağı koydum sizler kendinize göre ayarlarsınız.Ayrıca 1 tatlı kaşığı toz şeker ekledim.Ben suyu fasulyenin üstünü geçmeyecek şekilde koydum fasulyenin pişme şekline göre su ayarı değişiyor.Su da konduktan sonra kapak büyüklüğünde yağlı kağıt kesilir ortasından delik açılır 1 lira büyüklüğünde daire olsun üzerine yemek tabağı kapatılır ve tencerenin kapağı da kapatılmak şartıyla ocağa konur.Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve pişirilir.Yağlı kağıdın amacı sıcak hava dağılmadan fasulyenin daha çabuk pişmesidir.
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Oktay Usta |
Afiyet Olsun
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Oktay Usta
Zeytinyağlı Fasulye
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder