18 Mayıs 2014 Pazar

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek ÇorbasI-Unlu Mercimek Çorbası

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası
Unlu Mercimek Çorbası
Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası


unlu-mercimek-çorbası
Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası


Merhaba dostlar soma faciasından dolayı yemek tariflerime
ara vermiştim.Bizlerin tuttuğu yas bu kadar oluyor mecburen tekrar hayata dönüp yaşamaya devam ediyoruz. Allah'ım  şehitleri olan ailelere  yardımcı olsun ve onlara bu büyük acıya dayanma sabrı  versin.Ve böyle büyük acıları cenabı hak bir daha asla yaşatmaması dileğiyle sizlere saygılar selamlar.Bundan önceki tariflerimi söyle bir hatırlayalım.

Sebzeli Mercimek Çorbası  BURADAN TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ

Yayla Çorbası Tarifi  BURADAN TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Oktay Usta  BURADAN TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ

Taze Bakla Kavurması  BURADAN TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • su
  • isteyen tavuk suyu veya et suyu kullana bilir.
Sosu İçin :
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber veya 1 yemek kaşığı domates salçası

unlu-mercimek-çorbası
Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır:
  • Kırmızı mercimek nişastası gidene kadar iyice yıkanır.
  • Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır.
  • Tencereye sıvı yağ konur ve soğan sarımsak sotelenir.Üzerine 1 yemek kaşığı un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ederiz.Ve üzerine yıkadığımız mercimekleri ekleriz ve biraz karıştırırız.Üzerine 6 su bardağı su ekleriz ve karıştırmaya devam ederiz.Eklediğimiz su soğuk olacak yani kaynamış su olmayacak.
  • Çorba kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kaynara çıkınca altını kısın ve tencerenin kapağını kapatmayın yoksa çorba taşar.
  • Mercimekler pişince ocaktan alın tuzunu baharatını ekleyin ve el blenderindan  geçirin ve çorbanın koyuluğuna göre yeterince suyunu ekleyin ve tekrar kaynatın kattığınız su kaynar olsun.
  • Sıvı yağı tavaya koyun ve biraz ısınınca altını kapatın ve kırmızı biberi ekleyin yağ fazla sıcak olursa biber yana bilir.İsterseniz servis sırasında sosunu yapıp ekleye bilirsiniz. İsterseniz direk tencereye ekleye bilirsiniz nasıl isterseniz.Limonla servis yapabilirsiniz,yanına da acıyı unutmayın.
Afiyet Olsun


Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası
Unlu Mercimek Çorbası
Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder