Yeşil Bakla Kavurması
Taze Bakla Kavurması Tarifi
Taze Bakla Kavurması Nasıl Yapılır
Taze Bakla Kavurması |
Merhaba dostlar taze baklanın zamanı olduğu için bu
tarifi sizlere hazırladım.Zamanı geçmeden bu değerli ve çok faydalı sebzelerden faydalanalım derim.Ne kadar çocuklar bu sebzeleri sevmeseler de yapalım.
Baklanın faydaları nelerdir:
Kötü kolesterolü düşürür.
Kan şekerini düzene sokar.
Bağırsak düzensizliğine iyi gelir.
Hemoroit ve kabızlığa iyi gelir.
Demir ve kalsiyum mineralleri açısından zengindir.
Bol miktarda A C B ve B2 vitaminleri içerir.
İdrar yollarını temizler.
Bağırsak parazitlerini düşürür.
Faydalarını saymakla bitmez.
Bundan önceki tariflerimi şöyle bir hatırlayalım:
Fırında Kabak Mücver BURAYI TIKLAYIN
Zeytinyağlı Enginar Tarifi BURAYI TIKLAYIN
Bezelye Yemeği BURAYI TIKLAYIN
Taze Yaprak Bezelye BURAYI TIKLAYIN
Zeytinyağlı Türlü BURAYI TIKLAYIN
Zeytinyağlı Kereviz BURAYI TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Taze Bakla Kavurması İçin Malzemeler:
- 1 kilo yeşil taze bakla
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 kuru soğan
- tuz
- karabiber
- su
Taze Bakla Kavurması |
Taze Bakla Kavurması Nasıl Yapılır:
- Taze yeşil baklaların kılçıkları ayıklanır yıkanır 2 cm lik boyutlarda kesilir.
- Taze fasulye haşlar gibi tencereye suyu ekler içerisine doğradığımız baklaları ekler ve pişirmeye bırakırız.
- Yenecek kıvama gelince ocaktan alıp süzeriz.
- Soğanları soyar küçük küçük kıyarız.
- Tavaya 5 yemek kaşığı zeytin yağını ekler üzerine doğradığımız soğanları koruz ve soteleriz.
- Soğanların üzerine pişirdiğimiz baklaları ilave ederiz ve kavurmaya devam ederiz.Kavurduğumuz baklaların üzerine tuzunu ekleriz ocaktan indiririz sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla servis yaparız.
- İsteyen sarımsaklı yoğurla yesin isteyen kıyılmış dereotuyla hangisini arzu ederseniz.Ben yoğurtlu tercih ediyorum.
Afiyet Olsun
Taze Bakla Kavurması
Yeşil Bakla Kavurması
Taze Bakla Kavurması Tarifi
Taze Bakla Kavurması Nasıl Yapılır
Taze Bakla Kavurması Tarifi
Taze Bakla Kavurması Nasıl Yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder