30 Kasım 2013 Cumartesi

Sade Bulgur Pilavi Tarifi - Bulgur Pilavi Nasil Yapilir

Sade Bulgur Pilavı Tarifi
Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
sade-bulgur-pilavi
Sade Bulgur Pilavı


Merhaba arkadaşlar sizlere bir tarif daha yapmak istiyorum.Ama tarifinden önce sizlere bulgurun faydalarından bahsetmek istiyorum. Tabi ki sizleri sıkmadan bu bilgilerin faydası olacağını düşündüğüm için sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bulgurun içinde B grubu vitaminler,fosfor,demir ve potasyum bulunmaktadır. Diğer yandan düzenli bir bulgur tüketimi sayesinde kan düzeyindeki dalgalanmalar tamamen yok edilmektedir.Bulgur özellikle bağırsak kanseri riskini büyük oranda azaltır.Not : Çöl yak hastaları bulgur kullanmamalıdır, çünkü hastalığı tetiklediği söyleniyor.Umarım sizleri sıkmamışımdır.
Bundan önceki tarifim :  Fırında Karnabahar-Fırına Soslu Karnabahar Tarifi
Şimdi fazla uzatmadan tarife geçelim.
Sade Bulgur Pilavı İçin Malzemeler :

  • 2 fincan pilavlık bulgur (çay içtiğimiz fincanlardan)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 4 fincan su (çay içtiğimiz fincanlardan)
bulgur-pilavi-tarifi
Sade Bulgur Pilavı

Sade Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak teflon bir pilav tenceresi alalım tereyağını içine katalım ocağa alalım ve yağı eritelim biraz tereyağının rengi dönünce ocaktan alalım içine 4 fincan su ekleyip ocağa yerleştirelim kaynamasını bekleyelim.
  • Kaynara çıkınca içine 2 fincan bulgur ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim tam kaynara çıkınca altını kısalım suyu çekene kadar ocakta kalsın bu arada ben pilavı yaparken arada bir karıştırırım o zaman pilav eşit olarak piştiğine inanırım ocaktan aldıktan sonra bir sofra bezine sararsanız pilav daha güzel demleniyor.
  • Pilavımız servise hazırdır .Afiyet olsun.
Sade Bulgur Pilavı Tarifi
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder