Fırında Karnabahar
Fırında Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır ?
Fırında Soslu Karnabahar |
Merhaba yeni bir tarifimle karşınızdayım.Ama önce sizi karnabahar hakkında bilgilendirmek istiyorum, tabi sizleri sıkmadan.
Karnabahar iyi bir C vitamini ve Magnezyum kaynağıdır, dolayısıyla iyi bir antioksidandır.
Karnabahar içeriğinde yüksek oranda K vitamini ve Omega 3 yağ asitleri barındırır.Bundan dolayı vücutta ki iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olur.
Bu benim üçüncü tarifim.Bundan önce ki tarifim Havuç Kızartma - Havuç Tarator'du.
Şimdi fazla uzatmadan malzemelere geçelim ;
Fırında Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler :
- 1 Tane Orta Boy Karnabahar
- 1 Tane Yumurta
- Yarım Su Bardak Süt
- 1,5 Yemek Kaşığı Un
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Arzuya Göre Tuz
- İsteğe Bağlı Karabiber ve Kırmızıbiber
Fırında Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır ? |
- Karnabahar'ı çiçeklerine ayırıyoruz.Sirkeli suda yarım saat bekletiyoruz.Daha sonra sudan çıkarıp sade suyla tekrar yıkıyoruz.
- Yarım bardak süt, 1 tane yumurta, 1,5 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiber'i derin bir kapta harmanlıyoruz.Karışım az gelirse süt un takviyesi yaparsınız.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsimizi hazırlıyoruz.Hazırladığımız karışıma karnabaharları ekliyoruz.İyice harmanlayarak tepsiye yerleştiriyoruz ve 170 derecelik ayardaki fırınımıza koyuyoruz.Üstü kızarana kadar pişirelim.
- Not : Karnabaharların piştiğini anlamak için fırın dayken bir çatalı karnabaharlara batırarak kontrol edebiliriz.Bu pişirme yönteminde koku oluşmuyor ve yemesi daha lezzetli oluyor.
Fırında Karnabahar Tarifi |
Fırında Karnabahar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder