29 Kasım 2013 Cuma

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi - Kabak Sandal Nasil Yapilir ?

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Oktay Usta
Tavuklu Kabak Sandal Sefası 
Tavuklu Kabak Sandal Tarifi
Tavuklu Kabak
tavuklu-kabak-sandal
Kabak Sandal Tarifi
Merhaba ; bu benim benim ilk tarif , bende eltim sayesinde web dünyasına atım atmış bulunmaktayım ,
Umarım sizlerde beni yalnız bırakmaz ve tariflerimi deneyerek memnun kalırsınız , geleneksel olan bu nefis lezzetlerim yıllardır yaparım , aile tarafından da çok sevilir, beğenilir , bundan sonra sizinle bu güzel tariflerimi paylaşarak köprü kurcağız.
Hemen uzatmadan tarifime geçiyorum , Dilerseniz bu tarifi tavuklu yapmak yerine kıymalı olarak da damak zevkinize göre uygulayabilirsiniz ;

Kabak Sandal İçin Gerekli Malzemeler ; ( 10 kişilik)
Kabak sandalın İç malzemeleri;

  • 1 adet tavuk göğsü (haşlanacak suyunu kullanacağız)
  • 10 adet kabak
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeler;
  • 1.5 yemek kaşığı Tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yeteri kadar tuz
tavuk-sandal
Kabak Sandal Tarifi

Kabak Sandal Tarifi ; 
Tavuklu Kabak Sandal Nasıl Yapılır ?
  • Tavuk göğsünü tencereye alıp içine  2.5 -3 su bardağı kadar su koyalım , bir süre yumuşayana kadar pişirip çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim. Piştikten sonra didikleyerek tel tel ayırıp tavukları sonradan kullanmak üzere bir kenara koyalım , not ,suyunu daha sonra beşamel sosunda kullanacağımız için dökmeyelim.
  • Diğer yandan kabakların kabuklarını soyup , boyuna ortadan kesip kenara ayıralım , Tencereye 5 su bardağı suyu koyup tuz atıp kaynatalım , kaynama noktasına ulaştığında kabakları içine atıp 4- 5 dakika sonra kabaklara hafif çatal batırıp pişip pişmediğini anlayabilirsiniz, eğer kabak çatala kolayca ve zorlanmadan geçiyorsa pişmiş demektir , 
  • Not ; çok pişirmeyin erimemesi için sık sık pişmeye yakın kontrol etmeniz gerekebilir.
  • Pişen kabakları soğuk suya alıp soğurken bir yandan da kabakların çekirdeklerini çay kaşığı yardımıyla temizleyelim , zaten yeteri kadar pişince çekirdekleri kolayca çıkacaktır.
  • Tüm kabakları Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim bir kenara ayırıp, beşamel sosa geçelim,
  • Tencereye tereyağı koyup eritelim hemen eridikten sonra tereyağı yakmadan üzerine un ekleyip kavuralım , un çok yanmadan hafif sarı renk alana kadar kavurmaya özen gösterelim , üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyu ekleyip sonrasında sütü ekleyip ,koyulaşana kadar durmadan karıştıralım , burada karıştırmak çok önemli çünkü dibi un olduğundan dolayı çabuk tutabilir, 
  • Beşamel sos yeteri kadar koyulaştıktan sonra ocaktan indirip yumurta sarısını durmadan karıştırarak ekleyelim , bir kenara didikleyerek ayırdığımız tavuğu beşamel sosa ekleyelim
  • Fırın tepsisine dizdiğimiz kabakların içine beşamel soslu tavukları yemek kaşığı yardımıyla doldurun , 
  • Fırını 170 dereceye ayarlayıp üzeri kızarana kadar pişirin , 
  • Yanında pirinç pilavıyla servis ederseniz tadına doyulmaz , 
Afiyet olsun, 
sandal-tarifi
Kabak Sandal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder