Mantarlı Kremalı Makarna
Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi
Mantarlı Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?
Kremalı Mantarlı Makarna |
İyi akşamlar dostlar bu akşam sizlere makarna tarifi vereceğim benim çok hoşuma gitti umarım sizde beğenirsiniz.
Bundan önceki tariflerim:
İncirli Muhallebili Tatlı : Tıklayın
Çörekotlu Kurabiye : Tıklayın
Muffin : Tıklayın
Kremalı Mantarlı Makarna İçin Malzemeler :
- 500 Gram Makarna
- 400 Gram Mantar
- 2 Kırmızı Biber
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 200 Ml. Hazır Krema
- 1 Çay Kaşığı Köri
- Karabiber ( İsteğe Bağlı )
- Tuz
- Makarnayı Haşlamak İçin Su
Kremalı Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır ? |
Makarna Sosu Nasıl Yapılır ?
- Kırmızı biber küçük küçük doğranır.İsteğe bağlı jülyen şeklinde de olabilir.2 kaşık sıvı yağ tencereye konur.Doğramış olduğumuz kırmızı biberler içine atılır.Onlar pişerken diğer tarafta mantarlar doğranır.Ölmüş olan kırmızı biberin içine mantarlar atılır.Ve kavurmaya devam edilir.Mantarlar istediğimiz kıvama gelince kremasını boşaltırız.Kaynamaya çıkmasını bekleriz.Kaynara çıkınca tencerenin kapağını açar ve 3-5 dakikada öyle kaynatırız.
- Pişirme işlemi bittikten sonra Köri, Karabiber ve Tuz eklenir.
- Bir tencerede suyu kaynatırız.Kaynamış olan suya tuzu ekleriz ve makarnasını atarak yenecek kıvama gelmesini sağlarız.
- Pişirme işlemi bitince makarnayı süzeriz.Elimizde bulunan mantarlı kremayı makarnanın üzerine boşaltırız, ocak üzerinde biraz döndeririz ve ocaktan alırız.Sosla makarnanın tamamiyle birbiri ile özdeşleşmesini bekleriz.( Pişirildikten 1 Gün Sonra Lezzeti Daha Fazla Oluyor :) )
- Servis sırasında üzerine kaşar rendeleyip sunulabilir.
Afiyet Olsun :)
Kremalı Mantarlı Makarna
Mantarlı Kremalı Makarna
Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi
Mantarlı Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?
Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi
Mantarlı Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder