Pirinçli Asma Yaprak Sarması
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
Pirinçli Asma Yaprak Sarması Tarifi
Zeytin Yağli Yaprak Sarmasi Tarifi |
Merhaba dostlar bu gün sizlere yaprak sarmasını anlatacağım,
yeni tanıştığım ve çok sevdiğim nursevince lezzetlerin sahibi olan nursevin abla bana misafir olarak geldi onun için sarmış olduğum sarmayı ve nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağım. Bundan önceki tariflerim :
Portakallı Mini Kek Tıklayın
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi Tıklayın
Çıtır Patatesli Rulo Börek Tıklayın
Kedi Dilli Kabak Tatlısı Tıklayın
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması İçin Gerekli Malzemeler:
- Asma yaprağı benim buzlukta vardı.Çıkardım buzu çözüldü. Üzerine kaynar su boşaltım ve beklettim.
- 1 çay fincanı pirinç
- 1 çay fincanı pilavlık bulgur
- 1 tane orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- kırmızı pul biber
- kara biber
- tuz
- 6 dal maydanoz
- kuru nane
Zeytin Yağli Yaprak Sarmasi Tarifi |
Zeytin Yağlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır ?
- Taze asma yaprakları yıkanır ve haşlanır. Bizdeki dolaptan olduğu için sıcak suya yatırmak yetiyor.
- Pirinç ve bulgur bir kaba alınır ve yıkanır. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan ve maydanoz eklenir.Ve diğer malzemeler eklenir güzelce yoğrulur ve şekilde görüldüğü gibi sarılır.
- Tencereye dizilir ,ben üzerine pasta tabağı ve onun üzerine çorba kasesi koyuyorum kaseye su ekliyorum.Ağırlık yapıyor,sonra sarmaya kaynar su ekliyorum ocağa koyuyorum kaynara çıkınca altını kısıyorum kısık ateşte pişiriyorum 15 dakika pişince kaseyi ve pasta tabağını alıyorum o zaman göreceksiniz ki sarmalarınız hiç bozulmadan sardığınız gibi pişmiş olacak.
Afiyet Olsun
Zeytin Yağli Yaprak Sarmasi Tarifi
Pirinçli Asma Yaprak Sarması
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
Pirinçli Asma Yaprak Sarması Tarifi
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
Pirinçli Asma Yaprak Sarması Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder