24 Şubat 2014 Pazartesi

Simit-Susamli Simit Tarifi

Simit
Susamlı Simit Tarifi
Simit Nasıl Yapılır
Susamlı Simit Nasıl Yapılır 
susamli-simit-tarifi
Simit Tarifi




Merhaba dostlar benim küçük oğlum asla susamlı simit yemezdi,
İstanbul'a gidene kadar çocuk İstanbul'da simit hastası oldu. Ben de bundan dolayı simit yapmaya karar verdim. Ve simit yaptım tabi ki ev usulü çocuklar buna bayıldı. Sizlere de bu tarifi anlatacağım her şeyinden emin olarak evinize çocuklarınıza yapar yedirirsiniz ve çok beğendim umarım sizlerde beğenirsiniz.Bundan önceki tariflerim:

Zeytin Yağlı Yaprak Sarması  Tıklayın 

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi  Tıklayın

Hindistan Cevizli Kurabiye  Tıklayın 

Elmalı Tarçınlı Turta  Tıklayın

Mantarlı Körili Tavuk  Tıklayın

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:

Susamlı Simit İçin Malzemeler:

  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı pekmez (biraz suyla sulandırılır)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • susam
  • 3 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un 
susamli-simit-tarifi
Simit Tarifi


Susamlı Simit Nasıl Yapılır?
  • 1 su bardağı ılık su ,maya ,tuz ve sıvı yağ karıştırılır.Yavaşça un eklenir ele yapışmayacak hamur elde edilir.Una dikkat etmeliyiz azda gelebilir çokta gelebilir dikkat etmeliyiz.
  • 1 saat hamur mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamur 8 eşit parçaya bölünür şekilde görüldüğü gibi uzunca açılır ikiye katlanır burma yapılır.Uçlar birleştirilir ileri geri yaptırılarak birleştirilir.Şekiller verilir ve sulandırılmış pekmezin içine batırılır.Sonrada susama bulanır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.220 derecelik fırında 20 veya 25 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun :)

Simit
Susamlı Simit Tarifi
Simit Nasıl Yapılır
Susamlı Simit Nasıl Yapılır 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder