23 Şubat 2014 Pazar

Mantarli Körili Tavuk-Körili Mantarli Tavuk Sote

Mantarlı Körili Tavuk 
Körili Mantarlı Tavuk Sote
Körili Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Mantarlı Körili Tavuk Nasıl Yapılır

mantarli-tavuk-sote
Mantarli Körili Tavuk 


Günaydın dostlar bu gün sizlere körili tavuğu anlatacağım renği ve lezzeti çok güzel oluyor.
Tavuğa ayrı bir lezzet veriyor. Tavuk yemeyenler için öneririm. Köri katınca lezzeti değişiyor daha güzel oluyor.Ben köriyle İstanbul da tanıştım ve çok beğendim ve eve gelince benimde mutfağımda yer almaya başladı.Umarım sizlerde beğenir ve kullanırsınız.Bundan önceki tariflerim.

Tavuklu Kabak Sandal Tarifi   Tıklayın 

Hindistan Cevizli Kurabiye  Tıklayın 

Portakallı Mini Kek  Tıklayın

Elmalı Tarçınlı Turta  Tıklayın 

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:


mantarli-tavuk-sote
Mantarli Körili Tavuk


Mantarlı Körili Tavuk İçin Malzemeler:

  • 1 tane tavuk göğsü eti
  • yarım kilo kültür mantar
  • 1 tatlı kaşığı körü
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz 
  • isteğe bağlı kırmızı pul biber ,kara biber
  • 1 tane kuru soğan
Mantarlı Körili Tavuk Nasıl Yapılır
  • İlk olarak tavuklar isteğe bağlı ister uzun uzun isterseniz küp küp doğrayın tavaya alın 2 yemek kaşığı sıvı yağla kavurun yeme kıvamına getirin.
  • Mantarları ister soyarak isterse yıkayarak temizleyin ve ince ince doğrayın tavaya alın 2 yemek kaşığı sıvı yağla soteleyin ve suyunu çektirin.
  • Suyunu çeken mantara küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun içine tuz ekleyin ve mantarın içine kavurduğumuz tavukları ekleriz birlikte karıştırırız.Üzerine köri ekleriz sulu sevenler için 1 çay bardağı kaynar su eklenir biraz kaynatılır ve ocaktan alınır.Sıcak sıcak servis yapılır.Baharatlar isteğe bağlı olarak eklenir.Sulu sevmeyenler su eklemeye bilir.
Afiyet Olsun :)


Mantarlı Körili Tavuk 
Körili Mantarlı Tavuk Sote
Körili Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Mantarlı Körili Tavuk Nasıl Yapılır



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder