20 Mart 2014 Perşembe

Haşhaşlı Susamlı Kurabiye- Susamlı Haşhaşlı Kurabiye

Haşhaşlı Susamlı Kurabiye
Susamlı Haşhaşlı Kurabiye
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye Tarifi
Susamlı Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır?


şüşamli-haşhaşli-kürabiye
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye


Merhaba dostlar bu kurabiyenin aroması çok farklı ve çok lezzetli
susamın kavrulmuş lezzeti tamamiyle kurabiyeyle öz deşiyor.Yiyen arkadaşlarımın  ve çocuklarımın çok hoşuna gitti umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.Bundan önceki tariflerim :

Kırmızı Biberli Misket Kurabiye  TIKLAYIN

Çiçek Kurabiye Oktay Usta  TIKLAYIN 

Elmalı Kurabiye  TIKLAYIN

İki Renkli Kurabiye Oktay Usta  TIKLAYIN

Haşhaşlı Susamlı  Kurabiye İçin Malzemeler :

  • 250 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un yaklaşık dikkatli katalım.

şüşamli-haşhaşli-kürabiye
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye

Haşhaşlı Susamlı  Kurabiye Nasıl Yapılır ?
  • 1 çay bardağı susam teflon tavada kavrulur kokusu çıkana kadar fazla yakmayın.Kavurmada yağ kullanılmayacak.
  • 1 çay bardağı haşhaş teflon tava kavrulur.Kavurmada yağ kullanılmayacak .Bu işlemler kurabiyenin püf noktası oluyor.Kavurma işlemi kurabiyeye ayrı bir aroma veriyor.
  • 250 gr margarin ,1 çay bardağı sıvı yağ ,2 çay bardağı pudra şekeri,soğuk susam ve soğuk haşhaş bir karıştırma kabında birleştirilir.Bu karışıma kabarma tozu ve kabartma tozu eklenir.
  • Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Bu hamurlar ceviz büyüklüğünde bezeler alınır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • 170 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun 


Haşhaşlı Susamlı Kurabiye
Susamlı Haşhaşlı Kurabiye
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye Tarifi
Susamlı Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder