Susamlı Haşhaşlı Kurabiye
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye Tarifi
Susamlı Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye |
Merhaba dostlar bu kurabiyenin aroması çok farklı ve çok lezzetli
susamın kavrulmuş lezzeti tamamiyle kurabiyeyle öz deşiyor.Yiyen arkadaşlarımın ve çocuklarımın çok hoşuna gitti umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.Bundan önceki tariflerim :
Kırmızı Biberli Misket Kurabiye TIKLAYIN
Çiçek Kurabiye Oktay Usta TIKLAYIN
Elmalı Kurabiye TIKLAYIN
İki Renkli Kurabiye Oktay Usta TIKLAYIN
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye İçin Malzemeler :
- 250 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı haşhaş
- 1 çay bardağı susam
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un yaklaşık dikkatli katalım.
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye |
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye Nasıl Yapılır ?
- 1 çay bardağı susam teflon tavada kavrulur kokusu çıkana kadar fazla yakmayın.Kavurmada yağ kullanılmayacak.
- 1 çay bardağı haşhaş teflon tava kavrulur.Kavurmada yağ kullanılmayacak .Bu işlemler kurabiyenin püf noktası oluyor.Kavurma işlemi kurabiyeye ayrı bir aroma veriyor.
- 250 gr margarin ,1 çay bardağı sıvı yağ ,2 çay bardağı pudra şekeri,soğuk susam ve soğuk haşhaş bir karıştırma kabında birleştirilir.Bu karışıma kabarma tozu ve kabartma tozu eklenir.
- Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Bu hamurlar ceviz büyüklüğünde bezeler alınır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 170 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye
Susamlı Haşhaşlı Kurabiye
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye Tarifi
Susamlı Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye Tarifi
Susamlı Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder