4 Mart 2014 Salı

Midye Böreği- Patliçanli Midye Böreği

Midye Böreği
Patlıcanlı Midye Böreği
Midye Böreği Tarifi
Patlıcanlı Midye Böreği Nasıl Yapılır

patliçanli-midye-böreği
Midye Böreği


Merhaba dostlar bu gün sizlere kolay ve lezzetli bir börek
tarifi hazırladım umarım sizlerinde hoşuna gider. Görüntüsü de lezzeti de süper oldu.Misafirleriniz geldiğinde pratik ve kolay tarif .Bundan önceki tariflerim:

Zeytinyağlı Kereviz - Portakallı Kereviz Tarifi : Tıklayın

Kayısı Reçeli Tarifi : Tıklayın

Susamlı Simit Tarifi : Tıklayın

Elmalı Tarçınlı Turta Tarifi : Tıklayın

Patlıcanlı Midye Böreği İçin Malzemeler :


  • 2 Adet Hazır Yufka
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Çay Bardağı Su
  • 1 Tane Yumurta Sarısı
İç Malzemesi İçin :

  • 1 Tane Orta Boy Patlıcan
  • 1 Tane Orta Boy Etli Kırmızı Biber
  • 2 Tane Yeşil Biber
  • 1 Tane Kuru Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz ve Karabiber

patliçanli-midye-böreği
Midye Böreği

Patlıcanlı Midye Böreği Nasıl Yapılır ?

  • Bir orta boy patlıcan küçük küçük doğranır.Tencereye konur.Üzerine sıvı yağ eklenir.Kavrulmaya bırakılır.Bu arada kırmızı biber ve yeşil biber küçük küçük doğranır.Ocaktaki patlıcanların üzerine eklenir.Kavrulmaya devam edilir.Kuru soğan küçük küçük doğranır.Bu karışımın içine eklenir.Biraz kavrulur.Tuz ve karabiber atılır ve ocaktan indirilir.
  • Bir tane yufka tezgah üzerine açılır.Üzerine yağlı su karışımı dökülür.Daha sonra yufka dörde bölünür.Şekilde görüldüğü gibi büzülerek  uç  yerine  patlıcan karışımı konur ve katlanmaya başlanır.Katlandıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye konur.
  • İki yufka bitince böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.Üzeri kızarana kadar pişirir.Ocaktan alınır.Yumuşak olması için birer su sepelenir.
Afiyet Olsun :)


Midye Böreği
Patlıcanlı Midye Böreği
Midye Böreği Tarifi
Patlıcanlı Midye Böreği Nasıl Yapılır





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder