2 Mart 2014 Pazar

Zeytin Yağli Kereviz- Portakalli Kereviz Tarifi

Zeytin Yağlı Kereviz
Portakallı Kereviz Tarifi
Zeytin Yağlı Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır 


portakalli-kereviz-tarifi
Zeytin Yağli Kereviz


Merhaba dostlar dün misafirlerim vardı
.Onlara kereviz yaptım çok beğendiler,bunu üzerine tarifi sizlerle paylaşmak istedim eşimde yemezdi o da çok beğendi denemenizi tavsiye ederim. Bundan önceki tariflerim :

Kaysı Reçeli  Tıklayın

Zeytinli Poğaça  Tıklayın

Elmalı Tarçınlı Turta  Tıklayın

Zeytin Yağlı Yaprak Sarma  Tıklayın 

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:

Zeytin Yağlı Kereviz İçin Malzemeler:

  • 1 tane orta boy kereviz
  • 1 tane büyük boy havuç
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • arzuya göre tuz
portakalli-kereviz-tarifi
Zeytin Yağli Kereviz

Zeytin Yağlı Kereviz Nasıl Yapılır:
  • Yayvan bir tava alınır.Soyulup yıkanmış yuvarlak olarak doğranmış havuçlar en alt sıraya konur.
  • Patatesler soyulur yıkanır yarım ay şeklinde doğranır havuçların üzerine dizilir.
  • Kereviz soyulur yıkanır dörde bölünür ve doğranır patateslerin üzerine dizilir.
  • Soğanlar soyulur yıkanır ve ikiye bölünür yarım ay olarak doğranır kerevizlerin üzerine dizilir.
  • Portakallar sıkılır 1 su bardağı portakal suyu tavadaki   sebzelerin üzerine dökülür. 1 su bardağı su eklenir , 1 tatlı kaşığı şeker eklenir ve zeytin yağı ilave edilir  ocağa konur.
  • Kaynamaya başlayınca altı kısılır kısık ateşte pişirilir havuçlara çatal batırarak pişip pişmediğini anlaya bilirsiniz ocaktan indirmeden 2 dakika önce tuzunu eklersiniz sonra katmamızın sebebi kerevizlerin sertleşmemesi içindir ,tuz kerevizleri sertleştiriyor.
Afiyet Olsun :)



Zeytin Yağlı Kereviz
Portakallı Kereviz Tarifi
Zeytin Yağlı Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder