Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır
Pastahane Kurabiyesi
Tuzlu Kurabiye |
Merhaba dostlar bu gün sizlere pastahanelerden aldığımız
lezzette kurabiyeler hazırladım sizlerde deneyip çok beğeneceğinize eminim.İstediğiniz şekillerde yapıp ikram edebilirsiniz.Yanına da sıcak bir çay yaptınız mı tamam demektir.Bundan önceki tariflerimizi şöyle bir hatırlayalım:
Kırmızı Biberli Misket Kurabiye : BURAYI TIKLAYIN
Çörek Otlu Kurabiye : BURAYI TIKLAYIN
İki Renkli Kurabiye Oktay Usta: BURAYI TIKLAYIN
Kakaolu Islak Kurabiye: BURAYI TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Tuzlu Kurabiye İçin Malzemeler:
- 1 paket margarin 250 gr oda ısısında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 2.5 çay kaşığı tuz
- yarım limon suyu
- 1 tane yumurta (sarısı üstüne akı hamurun içine)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 - 4.5 su bardağı un
Tuzlu Kurabiye |
- Karıştırma kabına 1 paket margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,yarım limon suyu,1,5 yemek kaşığı toz şeker,1 yumurta akı ve 2.5 çay kaşığı tuz harmanlanır.
- Bu karışımın içine un ve kabartma tozunu ekleriz kıvamında hamur elde ederiz.
- Hamura şekiller vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 200 derecelik fırında 15- 20 dakika pişirilir.
Tuzlu Kurabiye |
Afiyet Olsun
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır
Pastahane Kurabiyesi
Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır
Pastahane Kurabiyesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder