Dere otlu Ve Biberli Poğaça Tarifi
Dere otlu Ve Biberli Poğaça Nasıl Yapılır?
Dere Otlu ve Biberli Poğaça |
Merhaba dostlar Lezzet dergisinde ilgimi çeken dere otlu poğaçayı
ben çok beğendim evde denedim bizlerin hoşuna gitti sizlere de bu tarifi anlatmak istedim.
Dere otu hakkında kısa bilgi:
Hem tohumları hem de yaprakları kullanabilen dereotu tıbbı yönden vücuda faydalı bazı bileşikleri bünyesinde barındırır.İlaç niyetine kullanılır.
Dereotunun Sağlığımıza Katkıları ve Faydaları:
* Safra ve sindirim suyu salgılanmasını sağlar.
* Mide ve bağırsak gazlarını önler.
* İdrar söktürür. Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.
* İştah açar.
* Anne sütünü çoğaltır.
* Kansere karşı korur.
Kıyılmış yapraklarından, tohumlarından yapılan çay sinirlere iyi gelir. Yatıştırıcı özelliği vardır. Uykusuzluğa iyi gelir. Uyku sorunu olanlar için faydalıdır.
* Hıçkırığı giderir.
* Hazımsızlığa ve ishale iyi gelir.Doğal bir antiseptik olması nedeniyle, mikropları öldürerek ishalin tedavisine yardımcı olur.
* Hormonları düzenleyerek, adet kanamalarını düzenler.
* Anti-histaminik özellikleri sayesinde, alerji, hapşırma ve öksürüğe karşı iyi gelir.
* Ağızda çiğnenen tohumları ağız kokusunu önler. Ağız içini dezenfekte edip, hijyenlik sağlar. Antioksidan etkisi ile bakterilerin zararlarına karşı, diş ve diş etlerini korur.
* Kalsiyum bakımından zengin olduğundan, kemik ve diş sağlığı için faydalıdır.
* Vücuda kuvvet ve çeviklik verir.
* Uyuşturucu maddeler ile oluşan zehirlenmeler de, tedavi edici ilaç olarak kullanılır.
* Göz hastalıklarına iyi gelir.
* Zayıflamaya yardımcı olur.
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye BURAYI TIKLAYIN
Kırmızı Biberli Misket Kurabiye BURAYI TIKLAYIN
Tırtıl Kurabiye Oktay Usta BURAYI TIKLAYIN
Çörek Otlu Kurabiye BURAYI TIKLAYIN
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye BURAYI TIKLAYIN
Kırmızı Biberli Misket Kurabiye BURAYI TIKLAYIN
Tırtıl Kurabiye Oktay Usta BURAYI TIKLAYIN
Çörek Otlu Kurabiye BURAYI TIKLAYIN
Bu bilgilerden sonra tarifime geçmek istiyorum :
Dere Otlu Ve Biberli Poğaça |
Dere Otlu Ve Biberli Poğaça İçin Malzemeler :
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 yumurta tane sarı poğaçanın üstüne)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 demet dere otu
- 2 kapya (salçalık kırmızı biber)
- 3,3.5 su bardağı un
- tuz
Dere Otlu Biberli Poğaça Nasıl Yapılır?
- Dere otu ince ince doğranır. Kırmızı kapya biber küçük küçük küp şeklinde doğranır.
- Yarım su bardağı yoğurt ,1 yumurtanın tamamı diğer yumurtanın akı ve su bardağı sıvı yağ karıştırma kabına konur.
- Bu karışım karıştırılır.İçerisine dere otu ve kırmızı biber eklenir tekrar karıştırılır.
- Karışımı iyice karıştırırız.Üzerine unu yavaşça ekleriz, kabartma tozu ve tuzu ekler ele yapışmayacak bir hamur elde ederiz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparırız yağlı kağıt serili tepsiye dizeriz.Üzerine yumurta sarısı sürer ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.Yaklaşık 30 dakika ılık şekilde servis yaparız.
Dere Otlu Ve Biberli Poğaça |
Afiyet Olsun
Dere otlu Ve Biberli Poğaça
Dere otlu Ve Biberli Poğaça Tarifi
Dere otlu Ve Biberli Poğaça Nasıl Yapılır?
Dere otlu Ve Biberli Poğaça Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder