Milföylü Poğaça
Milföylü Sucuklu Poğaça
Milföylü Sucuklu Kaşarlı Poğaça
Milföylü Poğaça |
Merhaba dostlar bu gün sizlere milföylü bir tarif hazırladım.Ev de milföy
hamuru vardı ne yapsam dedim ortaya bu tarif çıktı çocuklar severek yediler umarım sizlerde beğenirsiniz.Milföy hamuru özellikle çalışan bayanlar için çok pratik bir hamur türüdür.Dikkat edilmesi gereken yönü kenarlarına çok bastırarak kapatırsanız milföyler istediğiniz gibi kabarıp tel tel olmuyor.Planet mutfakta yumurta sürerek milföyü bir birine yapıştırıyorlar sadece bir dip nottur.Sadece birleştirme yerlerine dikkat edelim.Daha önceki tariflerimizi şöyle bir hatırlayalım:
Pırasalı Sigara Böreği BURAYI TIKLAYIN
Pişi Tarifi BURAYI TIKLAYIN
Soslu Kaşarlı Patates Tarifi BURAYI TIKLAYIN
Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek BURAYI TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum :
Milföylü Poğaça |
Milföylü Poğaça İçin Malzemeler :
- 8 tane kare milföy hamuru (sizler sayıyı çoğalta bilirsiniz )
- yeterince sucuk ince doğranmış olacak
- yeterince kaşar rendelenmiş
- Bir tane yumurta sarısı
- susam veya çörek otu
- ve kürdan
Milföylü Poğaça Nasıl Yapılır ?
- Milföyler 1 saat önce dolaptan çıkarılır yumuşaması sağlanır.
- kare milföyler koparılmayacak şekilde iki kesik atılır.
- İçerisine sucuk ve kaşar konur ,kesik atılan yerler tutularak birbirinin içinden geçirilir.Ve ortadan kürdan takılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür arzuya göre susam ve çörek otu atılır.
- 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.Resimde detaylı bir şekilde görünüyor yapım aşamaları.
Milföylü Poğaça |
Milföylü Karnıyarık Poğaça
Milföylü Poğaça
Milföylü Sucuklu Poğaça
Milföylü Sucuklu Kaşarlı Poğaça
Milföylü Sucuklu Poğaça
Milföylü Sucuklu Kaşarlı Poğaça
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder