30 Nisan 2014 Çarşamba

Poğaça Halkası Oktay Usta-Poğaça Halkası Tarifi

Poğaça Halkası Oktay Usta
Poğaça Halkası Tarifi
Poğaça Halkası Nasıl Yapılır?



poğaça-halkası-tarifi
Poğaça Halkası Tarifi


Merhaba dostlar bu gün sizlere yeni poğaça tarifi vereceğim görüntüsü
ve lezzeti çok güzel oldu.Benim çocuklar çok beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz.Bundan önceki tariflerimi şöyle bir hatırlayalım:

Dere Otlu Biberli Poğaça  BURAYI TIKLAYIN 

Bayatlamayan Cevizli Poğaça  BURAYI TIKLAYIN

Milföylü Karnıyarık Poğaça  BURAYI TIKLAYIN 

Zeytinli Poğaça  BURAYI TIKLAYIN

Tahinli Açma Poğaça  BURAYI TIKLAYIN

Karnıyarık Poğaça  BURAYI TIKLAYIN

Gül Poğaça  BURAYI TIKLAYIN 

Çiçek Poğaça  BURAYI TIKLAYIN

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:


poğaça-halkası-tarifi
Poğaça Halkası Tarifi


Poğaça Halkası Tarifi İçin Malzemeler :

  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta -1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • İçi için lor ve maydanoz (benim çocuklar maydanoz yemedikleri için katmadın)
  • 4 -4.5  su bardağı un 
  • susam
Poğaça Halkası Tarifi Nasıl Yapılır?
  • İlk olarak ılık suda maya eritilir.
  • Eriyen mayaya 1 su bardağı süt ,yarım çay bardağı sıvı yağ,1 tane yumurta ve tuz eklenir karıştırılır.
  • Bu karışıma dikkatlice un katılır.
  • Hamur 10 eşit bezeye ayrılır.Hafif açılır ortasına lor karışımı konur ve tekrar uçlardan toplanarak beze yapılır.Bezeler yağlı kağıt serili tepside daire oluşturacak şekilde konur.Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • İsteğe bağlı susam dökülür.
  • Ve tepside mayalanmaya bırakılır yaklaşık 1 -1.5 saat oluyor.
  • 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

poğaça-halkası-tarifi
Poğaça Halkası Tarifi

Afiyet Olsun 


Poğaça Halkası Oktay Usta
Poğaça Halkası Tarifi
Poğaça Halkası Nasıl Yapılır?








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder