Peynirli Pişi Tarifi
Peynirli Pişi Nasıl Yapılır
Peynirli Pişi |
yerler,bende peynirli yapmayı denedim ve çok başarılı oldu.Peynirli de çok beğendiler sizlerle de bunu paylaşmak istedim.Benim verdiğim bu tarif çocuklar için çok besleyici olduğuna inanıyorum.Yumurta tüketmeyen çocuk bile böylece yumurta vitamini aldığını düşünüyorum.Bundan önceki tariflerini şöyle bir hatırlayalım:
Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek BURAYI TIKLAYIN
Çemen BURAYI TIKLAYIN
Kaysı Reçeli BURAYI TIKLAYIN
Simit BURAYI TIKLAYIN
Fırında Elma Dilimli Patates BURAYI TIKLAYIN
Patatesli Kaşarlı Omlet Nasıl Yapılır BURAYI TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Peynirli Pişi |
- 1 su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı ılık su
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya (10 gr )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 - 4.5 su bardağı un
- Kızartmak için sıvı yağ
- İçi için lor veya peynir (isteğe bağlı maydanoz kullanıla bilir)
Peynirli Pişi Nasıl Yapılır:
- Karıştırma kabı alınır.Ilık süt ve su kaba konur içerisine maya ve toz şekeri eklenir.Beş on dakika beklenir maya çözülür.
- Bu karışıma sıvı yağ,yumurta ve tuz eklenir dikkatlice un eklenir.Ele yapışmayan hamur elde edilir.Un azda çokta gelebilir dikkatli ekleyelim.
- Hamur mayalana kadar bekletilir.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler alırız.Elimize yapışırsa elimize sıvı yağ sürelim daha rahat şekil verirsiniz.
- Poğaça yapar gibi önce açarız içine lor veya peynir koruz ağzını kapatırız.Kenarlarını çatalla bastırırız.
- Kızgın sıvı yağda kızartırız.
Peynirli Pişi |
Peynirli Pişi Tarifi
Peynirli Pişi Nasıl Yapılır
Peynirli Pişi Nasıl Yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder