Gül Tatlısı Tarifi
İrmikli Gül Tatlısı
İrmikli Gül Tatlısı Tarifi
Gül Tatlısı |
Merhaba dostlar pazar pazar tatlı yapmak istedim sizlerde
umarım beğenirsiniz.Biz çok beğendik çok lezzetli oldu.İrmikli olunca ayrı bir lezzeti oldu.Eşim genelde şerbetli tatlıları çok beğenir.Bundan dolayı bu gün şerbetli tatlı yaptım.Sizlere bundan önceki tariflerimi şöyle bir hatırlatayım:
İncirli Muhallebili Tatlı BURAYI TIKLAYIN
Kriz Tatlısı Tarifi BURAYI TIKLAYIN
Midye Tatlısı Oktay Usta BURAYI TIKLAYIN
Kabak Tatlısı Tarifi BURAYI TIKLAYIN
Portakallı Tatlı BURAYI TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Gül Tatlısı İçin Malzemeler:
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 100 gr margarin
- 1 su bardağı irmik
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 - 3 su bardağı un
Gül Tatlısı |
Şerbeti İçin Malzemeler:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Gül Tatlısı Nasıl Yapılır:
- İlk olarak tencereye su ve şeker katılır.Kaynara çıkınca limon suyu eklenir 10 dakika kaynatılır.
- Ocaktan alırız ılık kalacak şekilde saklayın.
- Yoğurt, sıvı yağ,margarin,irmik,kabartma tozu,vanilya ve unu dikkatlice ekleyerek hamuru yoğururuz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açarız.
- Orta kısmında küçük bir yuvarlak kalacak bir şekilde uçlara doğru dört kesik yaparız.
- Şekilde görüldüğü gibi şekil verir yağlanmış tepsiye dizeriz.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişiririz.
- Şerbet ılık gül tatlısı fırından alınınca şerbeti dökeriz.
Gül Tatlısı |
Afiyet Olsun
Gül Tatlısı
Gül Tatlısı Tarifi
İrmikli Gül Tatlısı
İrmikli Gül Tatlısı Tarifi
İrmikli Gül Tatlısı
İrmikli Gül Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder