1 Nisan 2014 Salı

Taze Yaprak Bezelye- Sültani Yaprak Bezelye

Taze Yaprak Bezelye 
Sultani Yaprak Bezelye 
Taze Bezelye Tarifi
Taze Yaprak Bezelye Nasıl Yapılır ?


sultani-yaprak-bezelye
Taze Yaprak Bezelye 


Merhaba dostlar bu gün sizlere pazarcının tavsiye ettiği ve benimde dayanamayıp
aldığım bir sebze olan taze bezelyeyi anlatmaya çalışacağım. Bu arada pişirme şeklini de pazarcı tarif etti pişirdiğime de hiç pişman olmadım.Çünkü çok lezzetli bir sebzeymiş daha önce denemediğime pişman oldum. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim ama taze olanları almaya dikkat edin derim.Bundan önceki tarifleri şöyle bir hatırlayalım.

Zeytinyağlı Türlü Tarifi İçin  BURAYI TIKLAYIN 

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin  BURAYI TIKLAYIN 

Mantarlı Körülü Tavuk Tarifi İçin  BURAYI TIKLAYIN 

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin  BURAYI TIKLAYIN 

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum :

Taze Yaprak Bezelye İçin Malzemeler :

  • Yarım kilo taze yaprak bezelye
  • 5 tane limon tuzu
  • tuz 
  • 1 tane soğan
  • 3 tane domates
  • isteğe bağlı baharat
  • su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
sultani-yaprak-bezelye
Taze Yaprak Bezelye

Yaprak Bezelye Nasıl Yapılır :
  • Bezelyeler uçlarından tutularak kılçıkları ayıklanır ve yıkanır ben ikiye böldüm sizler istediğiniz gibi doğraya bilirsiniz.
  • 1 tane kuru soğanı doğradım yemeklik şekilde yani küçük küçük doğradım.
  • Domatesleri yıkanır ve rendelenir.
  • Tencereye zeytinyağı ve soğanlar konur kavrulur daha sonra yaprak bezelye eklenir.
  • Onlarda kavrulur renk değiştirene kadar.Bezelyelerin üzerine rendelenen domatesler eklenir ve kavurma işlemi devam edilir.
  • Ve son olarak kaynar  su eklenir üstü kapanacak şekilde ve limon tuzu ve tuz eklenir kısık ateşte pişirilir.
  • Bol limonlu yemenizi tavsiye ederim.
sultani-yaprak-bezelye
Taze Yaprak Bezelye

Afiyet Olsun 


Taze Yaprak Bezelye 
Sultani Yaprak Bezelye 
Taze Bezelye Tarifi
Taze Yaprak Bezelye Nasıl Yapılır ?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder