19 Nisan 2014 Cumartesi

Havuclu Cezerye - Havuclu Top Top

Havuçlu Cezerye
Havuçlu Top Top
Havuçlu Cezerye Tarifi
Havuçlu Top Top Nasıl Yapılır ?


havuçlu-top-top
Havuçlu Cezerye


Merhaba dostlar.Bugün sizlere havuçlarla ayrı bir lezzet
hazırladım.Havuç yemeyen çocuklarımız için süper bir lezzet olduğunu düşünüyorum.Havuç yedirmenin en iyi yönteminin bu olduğuna inanıyorum.

Bundan önceki tariflerim ;

Bisküvili Top Top Pasta : Tıklayın
Patatesli Soğanlı Kek : Tıklayın
Mısır Unlu Kek Ekmek : Tıklayın
Muzlu Puding : Tıklayın

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum.

Havuçlu Cezerye için malzemeler :


  • 1 Kilo Havuç
  • 1 Paket Petibör Bisküvi (200 Gram )
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • Yarım Yemek Kaşığı Margarin
  • 1 Su Bardağı Ceviz ( Rondodan geçirilmiş )
  • 1 Paket Vanilya
  • Yeterince Hindistan Cevizi

havuçlu-top-top
Havuçlu Cezerye

Havuçlu Cezerye Nasıl Yapılır ?

  • 1 Kilo havuç soyulur, yıkanır ve rendelenir.Bir tencereye konur.Üzerine 1 su bardağı şeker eklenir.Ben yanmasın diye 2 yemek kaşığı su ekledim.Böylece havuçları pişiriyoruz.Suyunu çekmesini sağlıyoruz.Ocaktan indirmeden 2 dakika önce margarinini ekliyoruz.
  • Bunun üzerine ufaladığımız bisküvileri, 1 su bardağı rondodan geçirdiğimiz cevizleri ve vanilyasını ekleyelim.Ocaktan indirelim.Soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan malzememizi ceviz büyüklüğünde veya daha küçük ( isteğe bağlı ) yuvarlaklar yaparak hindistan cevizine bulayalım ve 1-2 saatliğine dolaba koyalım.İşlem bitince servisimizi yapalım.
  • ( Bu tariften 45 adet çıkıyor. )
havuçlu-top-top
Havuçlu Cezerye
Afiyet Olsun.


Havuçlu Cezerye
Havuçlu Top Top
Havuçlu Cezerye Tarifi
Havuçlu Top Top Nasıl Yapılır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder