Ev Bazlaması Tarifi
Ev Bazlaması Nasıl Yapılır
Bazlama
Ev Bazlaması |
Merhaba dostlar dün çocuklarıma bazlama yaptım şimdi de sizlere bunu anlatmaya
çalışacağım.Bizler ev halkı olarak çok beğendik.Arasına tereyağı ve peynir çalıp yemesi çok güzel oluyor.Ayrıca evde yapılmış yiyeceklerin yerini dışarıdan alınan ürünlere değişmem,hayatımızı kolaylaştırıyorlar ama sağlığımızla da oynuyorlar bilmem sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.Sizleri fazla sıkmadan eski tarifleri şöyle bir hatırlayalım:
Tereyağlı Osmanlı Ekmeği BURAYI TIKLAYIN
Kıymalı Gözleme BURAYI TIKLAYIN
Paskalya Çöreği BURAYI TIKLAYIN
Kaşarlı Sucuklu Pide BURAYI TIKLAYIN
Pişi BURAYI TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Ev Bazlaması İçin Malzemeler:
- 2 su bardak ılık süt
- yarım su bardağı su
- 1 paket kuru toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un artısı veya eksisi olabilir dikkat edelim.
Ev Bazlaması |
Ev Bazlaması Nasıl Yapılır ?
- 2 su bardağı ılık süt ve yarım su bardak ılık su karıştırma kabında bir araya alınır.
- İçerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenir eritilir ve üzerine kuru toz maya eklenir maya kabarana kadar beklenir.
- Maya kabarınca un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Üstü kapatılır ve mayalanmaya bırakılır hamur iki katı olunca,portakal büyüklüğünde bezeler alınız.
- Benim beze sayım 5 tane oldu.Bezeleri tatlı tabağından biraz küçük açarak kenara koruz.
- Teflon tavayı ısıtırız ısınan tavaya açtığımız bezeyi koruz ve kısık ateşte pişiririz harlı ateş olursa dışı pişer içi çiğ kalır onun için kısık ateşte pişirelim.
- Tavaya gelen kısmı pişince diğer tarafı da aynı şekilde pişiririz. Bezeler bitene kadar aynı işlemi yaparız.
Ev Bazlaması |
Afiyet Olsun
Ev Bazlaması
Ev Bazlaması Tarifi
Ev Bazlaması Nasıl Yapılır
Bazlama
Ev Bazlaması Nasıl Yapılır
Bazlama
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder