1 Ocak 2014 Çarşamba

Gul Pogaca -Kiymali Gul Pogaca

Kıymalı Gül Poğaça
Gül Poğaça Tarifi
Gül Poğaça Nasıl Yapılır?
Gül Poğaça


kiymali-gul-pogaca
Gul Pogaca


Merhaba dostlar bu gün sizlere yeni bir poğaça
tarifi vereceğim dilimin döndüğünce bundan önceki tariflerim.

Fırında Tavuk  TIKLAYIN

Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek  TIKLAYIN

 Kedi Dilli Havuç Tatlısı Oktay Usta  TIKLAYIN

Kıymalı Gül Poğaça İçin Malzemeler:


  • 1 paket margarin 
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta (sarısı dışına akı içine)
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yaklaşık 4.5 su bardağı un

kiymali-gul-pogaca
Gul Pogaca


İçi İçin Malzemeler:

  • Göz kararı kıyma 
  • 1 tane soğan 
  • karabiber,
  •  tuz ,yağ
  • Kıyma ocakta kavrulur içine küçük küçük doğranan soğan eklenir kavurmaya devam edilir, tuzu ve karabiberi eklenir ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt alınır içine yumurta akı ,margarin ,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şeker eklenir Üzerine yavaş yavaş un eklenir ve kabartma tozu unu üzerine dökülerek ele yapışmayan hamur elde edilir.Un ölçüsü her zaman tutmaya bilir eklerken dikkat edelim azda gelebilir çokta gelebilir.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler alarak şekilde görüldüğü gibi kesilir ve katlanır yağlı kağıt serili tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür 170 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun


Kıymalı Gül Poğaça
Gül Poğaça Tarifi
Gül Poğaça Nasıl Yapılır?
Gül Poğaça



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder