Hamsi Tava Tarifi
Hamsi Tava Nasıl Yapılır?
Hamsi Tava |
Merhaba dostlar bu gün sizlere balıklar bitmeden
hamsi tavayı anlatmaya çalışacağım yağsız ve lezzetli bir tarif umarım beğenirsiniz.Bundan önceki tariflerim:
Kadayıflı Muhallebi TIKLAYIN
Lokul Tarifi TIKLAYIN
Kısır Tarifi TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Hamsi Tava İçin Malzemeler:
- yarım kilo ayıklanmış yıkanmış hamsi
- tuz
- kırmızı pul biber
- sıvı yağ
- mısır unu
Hamsi Tava |
Hamsi Tava Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş olan hamsiye tuz ve kırmızı pul biber dökülür ve karıştırılır.
- Bir tane poşet alırız içine mısır ununu katarız içine de hamsileri ekleriz güzelce poşetin ağzını elimizle kapatırız çalkalarız böylece balıklar mısır ununa bulanmış olur.
- Şekilde görüldüğü gibi tavaya dizeriz üzerine biraz sıvı yağ ekleriz ocağa koruz ve pişiririz.Daha sonra ters çeviririz kapak yardımıyla bu yüzünde pişmesini sağlarız.Pişince şeklini bozmadan servis tabağına alırız.Bu pişirme şekli için özel kapaklı tavalar satılıyor.Ama tavanızın kapağı yoksa tavanıza uyacak düz kenarlı tepside kullana bilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hamsi Tava
Hamsi Tava Tarifi
Hamsi Tava Nasıl Yapılır?
Hamsi Tava Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder