1 Ocak 2014 Çarşamba

Cemen- Ev Usulu Cemen

Çemen
Ev Usulü Çemen
Çemen Tarifi
Çemen Nasıl Yapılır ?


ev-usulu-cemen
Cemen


Günaydın dostlar eski yılı geride bıraktık
yeni yılın ilk saatlerine başladık.İnşallah bütün yorgunluğumuz,kötü günlerimiz, hastalıklarımız,umutsuzluklarımız kısacası her şeyin kötüsü eski yılda kalsın tüm dostlarım yeni yıla sağlık sıhhat mutluluk içinde girsinler evsizlere ev çocuksuz ailelere çocuk borçu olanlara bol para versin yeni yılda güzel rabbim kısacası yüce rabbim herşeyi kalbinize göre versin amin.Bundan önceki tariflerim:

Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek  TIKLAYIN


Kriz Tatlısı Tarifi  TIKLAYIN

Soslu Kaşarlı Patates Tarifi  TIKLAYIN

Çemen İçin Malzemeler:


  • 4 yemek kaşığı domates ev salçası
  • 4 çay kaşığı köfte harcı
  • 6 tane tam ceviz
  • 4 diş sarımsak
  • kırmızı pul biber
  • karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz

ev-usulu-cemen
Cemen

Çemen Nasıl Yapılır?

  • 4 yemek kaşığı domates ev salçası ,4 çay kaşığı köfte harcı ve havanda dövülmüş sarımsak eklenerek karıştırılır .
  • Havanda cevizler dövülür salça karışımına eklenir.
  • Kırmızı pul biber,karabiber ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı salça karışımına eklenir .
  • İyice karıştırılır.İki gün bekletilirse daha lezzetli olur.
Afiyet Olsun


Çemen
Ev Usulü Çemen
Çemen Tarifi
Çemen Nasıl Yapılır ?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder