9 Ocak 2014 Perşembe

Kostebek Pasta -Eti Puf

Köstebek Pasta
Eti Puf 
Eti Puf Tarifi
Köstebek Pasta Tarifi


eti-puf
Kostebek Pasta


Günaydınlar dostlar bu gün sizlere yeni tarif
anlatacağım benim çocuklarım ve arkadaşları çok beğendiler ben sizlere dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım 1. sınıfa giden oğlum var ondan ne kadar fırsat bulabilirsem sizlere tarif yetiştirmeye çalışıyorum yeniden okumayı öğreniyoruz 1. sınıf öğrencisi olan anneler bu durumu daha iyi anlarlar diğer annelerde her halde geçmişi şöyle bir düşünürler, eh işte böyle dostlarım sabır istiyor çocuk okutmak.Lafı fazla uzattım sanırsam:)bundan önceki tariflerim:

Magma Kek Oktay Usta  TIKLAYIN

Kolay Yufkalı Börek  TIKLAYIN

Soslu Patlıcan Kızartma  TIKLAYIN

Köstebek Pasta İçin Malzemeler:


  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 fincan süt
  • 2.5 fincan toz şeker
  • 3 yumurta
  • 2.5 fincan un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 tatlı kaşığı kakao
İçi İçin Malzemeler:

  • 2 paket kremşanti
  • 2 su bardağı süt 
  • Krem şanti çırpılır hazırlanır dolaba konur.


eti-puf
Kostebek Pasta

Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?

  • 3 tane yumurta kırılır 2.5 fincan şeker eklenir çırpılır.Köpürünce içine süt ,sıvı yağ eklenir.Bu karışıma un ,kabartma tozu ve  vanilya eklenerek karıştırılır daha sonra kakaosu eklenir tekrar karıştırılır yağlanmış tepsiye pasta karışımı dökülür 170 dereceli fırında pişirilir kürdanla veya bıçakla pişip pişmediğini anlaya bilirsiniz.
  • Pasta pişip soğuduktan sonra çay bardağı yardımıyla daireler elde ederiz onları bir kenara ayırırız geri kalan parçaları rondodan geçirerek iyice ufaltırız daha sonra dairelerin üzerine krem şantiyi süreriz sürdükten sonra ufaladığımız pasta parçalarını krem şantili pastanın üzerlerine dökeriz kremşantiyi kapatırız.Küçük köstebekler elde etmiş oluruz.Çocuklar çok severek yiyorlar.
Afiyet Olsun


Köstebek Pasta
Eti Puf 
Eti Puf Tarifi
Köstebek Pasta Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder