Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?
Muhallebili Kadayıf
Muhallebili Kadayıf Tarifi
Kadayıflı Muhallebi |
ben çok beğendim. Çok da hafif bir tatlı aynı zamanda çokta kolay yapımı var.Bundan önceki tariflerim:
Lokul Tarifi TIKLAYIN
Kısır Tarifi TIKLAYIN
Muzlu Rulo Pasta TIKLAYIN
Kadayıflı Muhallebi İçin Malzemeler:
- 200 gram kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı ceviz içi
Kadayıfın Muhallebisi İçin Malzemeler:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tane krem şanti toz halinde
Kadayıflı Muhallebi |
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?
- Tel kadayıf güzelce didilerek iyice ufalanır.Tereyağı ve sıvı yağ geniş bir tavaya konur ,yağ eriyince ufalanmış kadayıf tavaya eklenir güzelce kavrulur rengi değişene kadar ,ocaktan indirmeye yakın cevizi ve şekeri eklenerek bir iki dakika ocakta bırakılır ve alınır bunun sebebi şekerin erimesidir. Ocakta bulunan kadayıf sürekli karıştırılmalı yoksa yana bilir.
- 1 litre süt ,un ve nişasta tencerede karıştırılır ocağa alınır sürekli karıştırarak göz göz olmadan önce şekeri ve vanilyası eklenir.Göz göz olunca ocaktan alınır ve biraz ılıtılır ve toz krem şanti dökülür 7 veya 8 dakika mikserle çırpılarak iyice köpürtülür muhallebi hazır kıvama gelir.
- Kavurduğumuz kadayıfı ikiye böleriz yarısını tepsiye yayarız üzerine hazırladığımız muhallebiyi kaşık kaşık boşluk kalmayacak şekilde dökeriz daha sonra yavaşça kaşığın tersiyle düzeltiriz dikkat edelim muhallebiyle birlikte kadayıflar kalkmasın onun için yavaş yavaş yapmalıyız muhallebiyi dökme işi bitince kadayıfın diğer kalan kısmını üzerine dökeriz servise hazır tatlımız.
Afiyet Olsun
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?
Muhallebili Kadayıf
Muhallebili Kadayıf Tarifi
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?
Muhallebili Kadayıf
Muhallebili Kadayıf Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder