Lokul Tarifi
Lokul Nasıl Yapılır
Tahinli Cevizli Lokul
Tahinli Cevizli Lokul Tarifi:
Lokul Tarifi |
Merhaba dostlar memleketi ısparta olan arkadaşım mesude bu lezzeti bize yaptı
yedim ve hoşuma gitti. Bundan dolayı tarifini aldım uyguladım şimdi sizlere anlatmaya çalışacağım yalnız onlar haşhaşlı yapmıştı ben de tahin olduğu için tahinli yaptım.Sizlerde ister haşhaşlı ister tahinli yapabilirsiniz arkadaşım ikisiyle de yapıldığını söyledi. Bundan önceki tariflerim:
Kısır Tarifi TIKLAYIN
Kalp Pare Oktay Usta TIKLAYIN
Muzlu Rulo Pasta TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Tahinli Cevizli Lokul İçin Malzemeler:
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 7 su bardağı un yaklaşık
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin Malzemeler
- Tahin
- Ceviz
- Toz şeker
- Sıvı yağ hamuru açmak için ve tahine katmak için
Tahinli Cevizli Lokul |
Tahinli Cevizli Lokul Nasıl Yapılır?
- İlk olarak su, maya, tuz ve şeker bir kaba konur yavaşça unu eklenir ele yapışacak kıvamda bir hamur elde edilir.Mayalanmaya bırakılır lokul hamurunun özelliği ele yapışacak kıvamda olmasıdır.
- Mayalanan hamur sıvı yağ yardımıyla ellerimizle şekilde olduğu gibi açarız. Üzerine yağ kattığımız tahini dökeriz onun üstüne döğülmüş ceviz ve şeker serperek rulo yaparız iki parmak kalınlığında keserek sık bir şekilde yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizeriz. Hamuru oldukça sık dizerseniz şekli daha güzel olur.Üzerinde tahinli karışımı veya sıvı yağ sürebilirsiniz.200 derecede kızarana kadar pişiririz .Pişen lokul yumuşak olsun diyorsanız üzerini havluyla örtün.Şekli bozulmasın diye fırından aldıktan sonra 10 dakika bekletin ondan sonra tepsiden boşaltın.
Afiyet Olsun
Lokul
Lokul Tarifi
Lokul Nasıl Yapılır
Tahinli Cevizli Lokul
Tahinli Cevizli Lokul Tarifi:
Lokul Nasıl Yapılır
Tahinli Cevizli Lokul
Tahinli Cevizli Lokul Tarifi:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder