27 Ocak 2014 Pazartesi

Lokul Tarifi -Lokul Nasil Yapilir?

Lokul 
Lokul Tarifi
Lokul Nasıl Yapılır
Tahinli Cevizli Lokul
Tahinli Cevizli Lokul Tarifi:



tahinli-cevizli-lokul
Lokul Tarifi


Merhaba dostlar memleketi  ısparta olan arkadaşım mesude bu lezzeti bize yaptı
yedim ve hoşuma gitti. Bundan dolayı tarifini aldım uyguladım şimdi sizlere anlatmaya çalışacağım yalnız onlar haşhaşlı yapmıştı ben de tahin olduğu için tahinli yaptım.Sizlerde ister haşhaşlı ister tahinli yapabilirsiniz arkadaşım ikisiyle de yapıldığını söyledi. Bundan önceki tariflerim:

Kısır Tarifi  TIKLAYIN 

Kalp Pare Oktay Usta  TIKLAYIN

Muzlu Rulo Pasta  TIKLAYIN

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:

Tahinli Cevizli Lokul İçin Malzemeler:

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 7 su bardağı un yaklaşık
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin Malzemeler
  • Tahin 
  • Ceviz
  • Toz şeker
  • Sıvı yağ hamuru açmak için ve tahine katmak için

tahinli-cevizli-lokul
Tahinli Cevizli Lokul

Tahinli Cevizli Lokul  Nasıl Yapılır?
  • İlk olarak su, maya, tuz ve  şeker bir kaba konur yavaşça unu eklenir ele yapışacak kıvamda bir hamur elde edilir.Mayalanmaya bırakılır lokul hamurunun özelliği ele yapışacak kıvamda olmasıdır.
  • Mayalanan hamur sıvı yağ yardımıyla ellerimizle şekilde olduğu gibi açarız. Üzerine yağ kattığımız  tahini dökeriz onun üstüne döğülmüş ceviz ve şeker serperek rulo yaparız iki parmak kalınlığında keserek sık bir şekilde yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizeriz. Hamuru oldukça sık dizerseniz şekli daha güzel olur.Üzerinde tahinli karışımı veya sıvı yağ sürebilirsiniz.200 derecede kızarana kadar pişiririz .Pişen lokul yumuşak olsun diyorsanız üzerini havluyla örtün.Şekli bozulmasın diye fırından aldıktan sonra 10 dakika bekletin ondan sonra tepsiden boşaltın.
Afiyet Olsun


Lokul 
Lokul Tarifi
Lokul Nasıl Yapılır
Tahinli Cevizli Lokul
Tahinli Cevizli Lokul Tarifi:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder