Kalp Pare Oktay Usta Tarifi
Kalp Pare Oktay Usta Nasıl Yapılır?
Kalp Pare Tatlısı |
İyi akşamlar arkadaşlar.Bugün sizlere Oktay Usta'dan Kalp Pare Tatlısını tanıtmak istiyorum :)
Fazla uzatmadan tarife geçelim.
İrmik Helvası TIKLAYIN
Fırında Soslu Tavuk TIKLAYIN
Kaşarlı Sucuklu Pide TIKLAYIN
Kalp Pare Tatlısı İçin Malzemeler :
- 150 gram Tereyağ
- 1 Çay Bardağı İrmik
- 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Yaklaşık 2,5 - 3 Su Bardağı Un
Şerbeti İçin :
- 150 gram tereyağı, 1 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı hindistan cevizi, 3 yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu birbirine karışıtırılır.Bu karışımın içerisine yavaşça un eklenerek açılacak kıvamda bir hamur elde edilir.Hamurlar oklava ile açılarak kalp şeklindeki kurabiye kalıplarıyla kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir.Bu arada 3,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su ile birleştirilerek tencereye konulur.Ve ocağa alınır.Kaynatılır, şerbet kıvamına getirilir.Sıcak bir şekilde bekletilir.
- Kurabiyeler fırına verilir.Kızardıktan sonra fırından alınır, üzerine sıcak şerbet dökülür.Yani hem kurabiyeler, hem şerbet sıcak olmak zorunda.Bu tatlının yeme kıvamına gelebilmesi için bir gün bekletilmesi gerekir.Yani şerbetini emmesi gerekiyor.
Kurabiyelerimiz Hazır.Afiyet Olsun :)
Kalp Pare Oktay Usta
Kalp Pare Oktay Usta Tarifi
Kalp Pare Oktay Usta Nasıl Yapılır?
Kalp Pare Oktay Usta Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder