Midye Tatlısı Tarifi
Midye Tatlısı
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?
Midye Tatlisi Oktay Usta |
Günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar olsun
allahın selameti üzerinizde olsun.Yüce rabbim tüm dileklerinizi bu
mübarek günde kabul etsin.Bundan önceki tariflerim:
Gül Poğaça TIKLAYIN
Fırında Tavuk TIKLAYIN
Karnıyarık Tarifi Oktay Usta TIKLAYIN
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Midye Tatlısı Oktay Usta İçin Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- yarım paket kabartma tozu
- Açmak için nişasta
- Üzerine tereyağı eritip sürmek için
Midye Tatlisi Oktay Usta |
İçi İçin Malzemeler:
Kırılıp dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin Malzemeler:
- 3.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
- bir iki damla limon suyu
- Şerbet kaynatılır kenara konur ılınması beklenir.
Midye Tatlisi Oktay Usta |
Midye Tatlısı Oktay Usta Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına 1 çay bardağı süt ,1 çay bardağı sıvı yağ ,1 tane yumurta kırılır karıştırılır.İçine limon karıştırılır unu yavaş yavaş kabartma tozu ilave edilir ,hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
- Bu yaptığımız hamurdan iki beze elde ederiz biraz dinlendiririz ve açmaya başlarız tabi ki açmak için nişasta kullanacağız açılan yufka ne çok ince nede çok kalın olmayacak ortası olacak
- Yufkayı açacağız bol nişasta süreceğiz elimizle rulo yapıp bir parmak kalınlığında keseceğiz kestiğimiz parçaları dik koyup iki parmağımızla üstüne bastırıp merdaneyle açıp içine ceviz koyup kapatıyoruz tepsiye diziyoruz.
- Eritmiş olduğumuz tereyağını yapmış olduğumuz şekillerin üzerine sürüyoruz.170 dereceli fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz fırınla işimiz bitince ılımış olan şerbeti midyelerin üzerine döküp tatlının üzerini tepsiyle kapatıyoruz tatlı şerbetini çekince yemeye hazır demektir.
Afiyet Olsun
Midye Tatlısı Oktay Usta
Midye Tatlısı Tarifi
Midye Tatlısı
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?
Midye Tatlısı
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder