17 Ocak 2014 Cuma

Karniyarik Pogaca-Karniyarik Pogaca Tarifi

Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Poğaça Tarifi
Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır?

karniyarik-pogaca-tarifi
Karniyarik Pogaca




Merhaba dostlar bu gün çocuklarıma
poğaça yaptım sizlere de tarifini vermek istiyorum.Bundan önceki tariflerim:

Soğan Halka  TIKLAYIN

Ciğer Sote  TIKLAYIN

Fırında Elma Dilimli Patates  TIKLAYIN

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:

Karnıyarık Poğaça İçin Malzemeler:

  • 1.5 su bardak ılık süt
  • yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (yumurtanın 1 tanesi poğaçanın üzerine diğeri hamurun içine eklenir)
  • 100 gr margarin
  • yaklaşık 4.5 su bardağı un
  • Üstüne susam dökülür
  • İçi için lor ve kaşar karışımı koydum siz istediğinizi eklersiniz.

Karniyarik-pogaca-tarifi
Karniyarik Pogaca

Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır?
  • 1.5 su bardağı ılık süt ve maya karıştırılır yani maya eritilir.Sıvı yağ,margarin,1 tane yumurta ,tuz ve şeker eklenir karıştırılır.Bu karışıma yavaş yavaş un eklenir un fazlada gelebilir az da gelebilir dikkatli katalım.
  • Hamur mayalanır bezeler alınır. Resimde gördüğünüz gibi şekilleri yaparsınız. Açtığınız hamura iki kesik atarsınız birbirinin içinden geçirirsiniz.Poğaçalar yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sürülür üzerine susam ekilir.170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun


Karnıyarık Poğaça
Karnıyarık Poğaça Tarifi
Karnıyarık Poğaça Nasıl Yapılır?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder