30 Aralık 2013 Pazartesi

Karniyarik Tarifi Oktay Usta-Kiymali Karniyarik

Karnıyarık Tarifi Oktay Usta
Kıymalı Karnıyarık 
Karnıyarık Nasıl Yapılır?
Patlıcanlı Kıymalı Karnıyarık


kiymali-karniyarik
Karniyarik Tarifi Oktay Usta


Merhaba arkadaşlar bu gün sizlere
karnıyarık yaptım aşamaları farklı tadı farklı benim çocuğum içini yiyor patlıcanı atıyor diyorsanız birde bu tarifi deneyin derim.Bundan önceki tariflerim:

Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ekmek  TIKLAYIN

Kırmızı Mercimek Çorbası  TIKLAYIN

Kriz Tatlısı Tarifi  TIKLAYIN

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:

Karnıyarık Tarifi Oktay Usta İçin Malzemeler:


  • 1 kilo patlıcan
  • yaklaşık 250 gr kıyma
  • 4 tane çarliston biber (dolmada olabilir elinizde ne varsa)
  • 1 tane iri boy soğan
  • patlıcanın içi
  • 4 dal maydanoz
  • 1 iri boy domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • tuz ,karabiber,kırmızı pul biber
  • su
  • kızartma için yağ



kiymali-karniyarik
Karniyarik Tarifi Oktay Usta

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanlar yıkanır  alacalı bir şekilde  soyulur şekilde görüldüğü gibi oyulur ve üst kapağı da içinde bulunmak şartıyla 1 saat tuzlu suda bekletilir.Sonra yıkanır kurumaya bırakılır.
  • Diğer tarafta patlıcanın kapağı ,biber,soğan küçük küçük doğranır.Maydanoz ince kıyılır ,domates rendelenir.
  • Kıyma tencereye konur içine yağ ilave edilir kavurmaya başlanır. Biraz rengi dönünce kıymaya patlıcan ve biber eklenir kavurmaya devam edilir bu sırada isterseniz biraz tuz ekleyin.
  • Patlıcan ve biber kavrulduktan sonra soğanı ekleyin oda kavrulunca domates rendesini ve salçayı ekleyin biraz kavurun ocaktan alın maydanozu ekleyin ve karıştırın.
  • Sıra patlıcanlara geldi onları da sıvı yağda güzelce kızartıyoruz tencereye yerleştirip içlerini dolduruyoruz.Üslerini domatesle süslüyoruz biraz su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet Olsun 


Karnıyarık Tarifi Oktay Usta
Kıymalı Karnıyarık 
Karnıyarık Nasıl Yapılır?
Patlıcanlı Kıymalı Karnıyarık








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder