27 Aralık 2013 Cuma

Pirasali Acma Borek Oktay Usta -Pirasali Acma Borek Tarifi

Pırasalı Açma Börek Oktay Usta
Pırasalı Açma Börek Tarifi 
Pırasalı Açma Börek Nasıl Yapılır?



pirasali-acma-borek-tarifi
Pirasali Acma Borek Oktay Usta


Günaydın dostlar nasılsınız bu gün sizlere kendi ellerimle
açtığım böreğin tarifini dilim döndüğünce kalemim yazdığınca diyeceğim ama sanal alemdeyiz her şey teknoloji bizlerde uyum sağlayıp sizlere yeni bir tarifle karşınızdayım ilgileriniz için siz dostlara teşekkür ederim.Bundan önceki tariflerim:

Kedi Dilli Havuç Tatlısı Oktay Usta  TIKLAYIN

Soslu Kaşarlı Patates Tarifi  TIKLAYIN

Yonca Poğaça Tarifi  TIKLAYIN


Şimdi yeni tarifimize geçelim :

Pırasalı Açma Börek İçin Malzemeler:


  • Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su 
  • Hamur arasına sürmek için margarin
İç Harcı İçin Malzemeler:

  • 500 gr pırasa
  • 1 orta boy patates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • sıvı yağ
  • tuz ,karabiber
  • üstü için yumurta sarısı


pirasali-acma-borek-tarifi
Pirasali Acma Borek Oktay Usta

Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 500 gr pırasa yıkanır küçük küçük doğranır.
  • Patates soyulur rendelenir.
  • Pırasalar tencereye konur üstüne rendelenmiş patatesler eklenir ve yağda konur güzelce kavrulur üstüne 1 kaşık salça eklenir kavurmaya devam edilir.Tuzu karabiberi eklenir.Ocaktan indirince küçük doğranmış maydanoz eklenir kenara konur.
  • Sıra hamuruna geldi 4 su bardağı un ,tuz ve kuru maya bir kaba konur ve harmanlanır.Yavaşça 1.5 su bardağı su eklenir,ele yapışmayan hamur elde edilir 15 dakika dinlenmeye bırakılır.
  • Tekrar hamur ikiye bölünür 2 beze elde edilir.Tek tek açılır Şekilde görüldüğü gibi oklavayla daire şeklinde  açılır kesilir ve margarin  sürerek tekrar katlanır.10 dakika dinlendirilir.
  • Tekrar beze alınır tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsi yağlanır içine konur.Bu hamurun üzerine yapılan harç konur 2 inçi beze açılır tepsi büyüklüğünde harcın üzerine kapatırız ve kenarlarını bastırırız üzerine de yumurta sarısı süreriz 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiririz.Sevdiklerimize ikram ederiz.
Afiyet Olsun  


Pırasalı Açma Börek Oktay Usta
Pırasalı Açma Börek Tarifi 
Pırasalı Açma Börek Nasıl Yapılır?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder