Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kriz Tatlısı
Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır |
Merhaba arkadaşlar bazen şekerimiz düşer köşe bucak yemek için bişeyler ararız ama aradıgımızı bir türlü kestiremeyiz
.Son dakikada şöyle basit ama lezzetli bir tatlı yemek isterseniz bu tarifimi denemenizi istiyorum
Bundan önceki tarifim :Galete Unlu Tatlı Tarifi.
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum.
Kriz Tatlısı İçin Gereken Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 2 paket kabartma tozu
- 1.5 bardak un
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır |
Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır?
- 1 çay bardağı yoğurt ,1 çay bardağı sıvı yağ ,1 yumurtanın sarısı iyice çırpılır.Harcın içine önce 1 bardak un ve 2 kabartma tozu eklenir ve iyice karıştırılır.Daha sonra geri kalan yarım bardak un yavaş yavaş ihtiyaca kadar eklenir.Bardak ölçüleri farklı olduğu için un azda gelebilir çokta gelebilir, bundan dolayı unu katarken dikkat etmek gerekiyor.
- Hamur ele yapışmayacak hale gelince yağlanmış tepsiye hamurlara şekil vererek dizeriz.170 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarana kadar pişiririz.
- Fırından alır sıcak hamura soğuk şerbeti dökeriz ağzını bir tepsiyle kapatırız.Soğuyunca hindistan cevizini üstüne dökerek servis yaparız.
Afiyet olsun.
Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır |
Kriz Tatlısı Tarifi
Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kriz Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder