5 Aralık 2013 Perşembe

Kriz Tatlisi Tarifi- Kriz Tatlisi Nasil Yapilir?

Kriz Tatlısı Tarifi
Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kriz Tatlısı
kriz-tatlisi-tarifi
Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır


Merhaba arkadaşlar bazen şekerimiz düşer köşe bucak yemek için bişeyler ararız ama aradıgımızı bir türlü kestiremeyiz
.Son dakikada şöyle basit ama lezzetli bir tatlı yemek isterseniz bu tarifimi denemenizi istiyorum
Bundan önceki tarifim :Galete Unlu Tatlı Tarifi.

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum.

Kriz Tatlısı İçin Gereken Malzemeler:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 1.5 bardak un 
Şerbeti için gerekli malzemeler:
    • 3 su bardağı su
    • 2 su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    Not :Bir kasenin içine 3 su bardağı suyu ve 2 su bardağı şekeri ekleyelim,iyice karıştırıp eritelim.Daha sonra şerbete 1 paket vanilya ekleyelim karıştıralım bir kenara bırakalım.Şerbet kaynatılmıyor:)

    kriz tatlisi-tarifi
    Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır


    Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır?

    • 1 çay bardağı yoğurt ,1 çay bardağı sıvı yağ ,1 yumurtanın sarısı iyice çırpılır.Harcın içine önce 1 bardak un ve 2 kabartma tozu eklenir ve iyice karıştırılır.Daha sonra geri kalan yarım bardak un yavaş yavaş ihtiyaca kadar eklenir.Bardak ölçüleri farklı olduğu için un azda gelebilir çokta gelebilir, bundan dolayı unu katarken dikkat etmek gerekiyor.
    • Hamur ele yapışmayacak hale gelince yağlanmış tepsiye hamurlara şekil vererek dizeriz.170 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarana kadar pişiririz.
    • Fırından alır sıcak hamura soğuk şerbeti dökeriz ağzını bir tepsiyle kapatırız.Soğuyunca hindistan cevizini üstüne dökerek servis yaparız.
    Çat kapı misafir geldiğinde tatlı hazır az masraflı lezzetli tatlı
    Afiyet olsun.

    kriz-tatlisi-tarifi
    Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır

    Kriz Tatlısı Tarifi
    Kriz Tatlısı Nasıl Yapılır?
    Kriz Tatlısı

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder