Un Helvası Nasıl Yapılır?
Un Helvası
Eskilerin Sultani Un Helvasi |
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere eskilerden bu günümüze gelen un helvasının tarifini vermek istiyorum
Bundan önceki tarifim: Keciboynuzlu Kek Tarifi
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum.
Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler:
- Tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 tutam tuz şekeri inkar etmesin diye
Şerbeti için malzemeler:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker(ben pek tatlı sevmediğimden şekeri 1.5 su bardağı kullandım sizler arzunuza göre şekerine karar verin çok tatlı yiyen 2 su bardağı şekeri kullansın)
- Şerbeti kaynatmadan bir kapta 2 bardak suyla 2 bardak şekeri karıştırıyoruz ve beklemeye alıyoruz.
Eskilerin Sultanı Un Helvasi |
Un Helvası Nasıl Yapılır?
- Tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağını geniş bir tencereye alıyoruz,üstüne de 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip ocağın altını açıyoruz.Tere yağı eriyince 2 su bardak unu ilave ediyoruz.Unu iyice kavuruyoruz yalnız sürekli karıştırıcağız yoksa un çok çabuk yanıyor,helvanın olup olmadığını şu şekilde anlaya bilirsiniz.Çay tabağına biraz kavrulmuş karışımı alıp üstüne azıcık şerbet eklersiniz helvanın rengini nasıl olduğunu anlarsınız bu bir ince ayrıntıdır.İstediğimiz kadar kavrulduysa ocaktan indirmeden şerbeti ekleriz dikkat edin buharı elinizi yakmasın ocakta iyice karıştırırız kıvama gelene kadar göreceksiniz hiç suyu kalmayacak.Ocaktan alırız sıcakken kaplara koruz.
Afiyet Olsun
Eskilerin Sultanı Un Helvası
Un Helvası Nasıl Yapılır?
Un Helvası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder