24 Aralık 2013 Salı

Hashasli Revani - Hashasli Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?
Şerbetli Tatlı


hashasli-revani-tarifi
Hashasli Revani


Merhaba dostlar nasılsınız?
Ben bugün sizlere dilimin döndüğü kadar revani tarifi vereceğim.Bundan önceki tariflerim:

Hindistan Cevizli Kurabiye  TIKLAYIN

 Kolay Kuru Baklava  TIKLAYIN

Patatesli Kaşarlı Omlet Nasıl Yapılır  TIKLAYIN

Şimdi yeni tarifimize geçelim:

Haşhaşlı Revani İçin Malzemeler:


  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı mor haşhaş
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 kabartma tozu
  • 1 tane vanilya

hashasli-revani-tarifi
Hashasli Revani

Şerbeti İçim Malzemeler:

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?


  • İlk olarak 2 su bardağı su ve 1.5 toz şekeri tencereye içine katar ocağın üstüne koyup şerbeti hazırlarız çünkü soğuması lazım.
  • Evet şimdi sıra kekin de 3 yumurtayı kırıp 1 su bardağı şekerle buluştururuz ve iyice çırparız.
  • Bu karışıma sırasıyla 1 su bardağı süt ,1 su bardağı sıvı yağ bunları ilave eder karıştırırız.
  • Daha sonra 1 su bardağı irmik ,1 su bardağı haşhaş, 1.5 su bardağı un 2 kabartma tozu ve vanilya eklenir ve güzelce karıştırılır yağladığımız tepsiye boşaltırız.
  • 170 dereceli fırında pişiririz pişip pişmediğini kürdanla veya bıçakla kontrol edebiliriz.
  • Pişen revaniye soğuk şerbeti dökeriz ağzını tepsiyle örteriz soğuyunca servis yaparız.
  • Not :isterseniz üzerine krem şanti dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun


Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Tarifi
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?
Şerbetli Tatlı





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder