19 Aralık 2013 Perşembe

Tereyagli Osmanli Ekmegi Tarifi-İrmikli Ekmek Nasil Yapilir?

Tereyağlı Osmanlı Ekmeği Tarifi 
İrmikli Ekmek Nasıl Yapılır? 
Tereyağlı Osmanlı Ekmeği 
Tereyağlı Ekmek



İrmikli-ekmek -nasil-yapilir
Tereyagli Osmanli Ekmegi Tarifi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere kanal D
izlediğim doktorum proğramında gördüğüm ve hoşuma giden hem sağlıklı hemde lezzetli bir ekmeğin tarifini vermek istiyorum. Ben yaptım tadına da baktım güzel bir lezzeti var.Ayrıcada sağlık açısından çok faydalı olduğu söyleniyor.Süper bir lezzeti olmuş arkadaşlar deneyiiiii.
Bundan önceki tariflerim:

Kakaolu Islak Kurabiye  TIKLAYIN

Soslu Patlıcan Kızartma  TIKLAYIN

Tereyağlı Osmanlı Ekmeği İçin Malzemeler:


  • 1 tane kuru maya
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kara susam
  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İrmikli-ekmek-nasil-yapilir
Tereyagli Osmanli Ekmegi Tarifi

Tereyağı Osmanlı Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • 3 su bardağı ılık su bir kaba konur içine 1 tat kaşığı toz şeker, 1 paket kuru maya ve 1 su bardağı irmik eklenip karıştırılır yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan karışıma 3 yemek kaşığı eritilip ılıtılan tereyağı eklenir karıştırılır.
  • 1 yemek kaşığı kara susam eklenir, 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve bu karışıma yavaşça un eklenerek karıştırılır ele yapışmıyacak hamur elde edilir ve yağlanmış kek kalıbına dökülür elle düzeltilir.
  • Yarım saat kek kalıbında üstü örtük olarak bekletilir mayalansın diye.
  • Daha sonra 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir pişip pişmediğini bıçak batırarak anlarsınız.Fırından indirince üstünü nemli bir bezle örtün ekmeğinizin üstü yumuşasın.
Afiyet Olsun


Tereyağlı Osmanlı Ekmeği Tarifi 
İrmikli Ekmek Nasıl Yapılır? 
Tereyağlı Osmanlı Ekmeği 
Tereyağlı Ekmek



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder