Soslu Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır?
Patlıcan Kızartma
Soslu Patlican Kizarma |
Merhaba arkadaşlar nasılsınız bugün sizlere arkadaşım verdiği ve benim evde denediğim yeni tarifi vermek istiyorum.
Bundan önceki tarifim: İspanak Kavurma
Yeni tarifime geçmek istiyorum.
Soslu Patlıcan Kızartma İçin Malzemeler:
- 3 tane patlıcan
- Yarım su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- Tuz
- 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
- Ayrıca un gerekli karışımı boza kıvamına getirene kadar un ekleriz bunda ölçü vermek istemedim sizler ayarlaya bilirsiniz.
- Ayrıca kızartmak için yağ
Soslu Patlican Kizarma |
Soslu Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları soyarız ,yıkarız dikine ikiye böleriz ,ikiye böldüğümüz patlıcanı tekrar ikiye böleriz ama 2 santim kalası bırakırız birbirinden tamamiyle koparmayız.
- Daha sonra tencereye su koyar patlıcanları 2 taşım kaynatırız çatalla pişip pişmediğine bakarız piştiyse ilistire alırız ve sularını kağıt havluyla alırız.
- Diyer tarafta yarım su bardağı süt ,1 tane yumurta, tuz,2 yemek kaşığı sıvı yağ bunları çırparız üstüne un ekleyerek boza kıvamına getiririz
- Bu karışıma haşladığımız patlıcanları karıştırarak ,ocağa tavayı koruz için kızarma yağını ekleriz yağ ısınınca soslu patlıcanları ekleriz ve kızartırız tabağa alırız.Sosunuz az gelirse ekleme yaparsınız çok oluca ziyan oluyor ölçü az geldi diye lütfen kızmayın.
Afiyet olsun
Soslu Patlican Kizartma |
Soslu patlıcan kızartma
Soslu Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır?
Patlıcan Kızartma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder