Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tahinli Kabak tatlısı
Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlisi Tarifi |
Günaydın arkadaşlar lif değeri çok yüksek olan
güzel bir besin olan kabak tatlısı.Balıkların yanında süper ve hafif tatlı aynı zamanda ocakta yapıldığı için ekonomik tatlı diye biliriz. Bundan önceki tariflerim:
Eskilerin sultanı un helvası TIKLAYALIM
Soslu patlıcan kızartma TIKLAYALIM
Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:
Kabak Tatlısı İçin Malzemeler:
- 1 kilo bal kabağı
- 1.5 su bardağı toz şeker
- üstü için hindistan cevizi,tahin ve ceviz
Kabak Tatlisi Tarifi |
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Kabakları dilimlerine göre dilimleriz kabuklarını soyarız ben kabuklu alırım ondan kabuklarını soyarım iki parmak enliliğin de doğrarız.
- Daha sonra kabakları yıkarız .Tencereye kabakları dizeriz üzerine 1.5 su bardağı şekeri ekleriz. Kabakların suyunu salmasını bekleriz yaklaşık 2 veya 3 saat bekletiriz.İsterseniz akşamdan kabakları şekere yatırıp sabahta ocağa koya bilirsiniz.
- 2 veya 3 saat sonra kaynatmaya başlarız.Kaynamaya başlayınca altını kısarız çatal batırarak pişip pişmediğini anlarız hafifi pişince altını tekrar açarız suyunu tamamiyle kabakların çekmesini sağlarız o zaman kabakların rengi daha parlak oluyor.Pişince ocaktan alırız ,tabağa koruz soğuyunca istetiğimiz gibi hindistan cevizi,tahin ve cevizle süsleriz..
Afiyet Olsun
Kabak Tatlısı
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tahinli Kabak tatlısı
Kabak Tatlısı Tarifi
Tahinli Kabak tatlısı
Kabak Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder