Mayalı Pişi Nasıl Yapılır?
Pişi
Pisi Tarifi |
Merhaba arkadaşlar güzel bir cumartesi geçirmeniz dileğiyle yeni bir tarifime geçmek istiyorum.
Bundan önceki tarifim Patlıcanlı Börek
Pişi İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya (10 g)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Kızartmak için sıvı yağ
Pişi Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı süt, yarım su bardağı su , 1 paket kuru maya ve 2 yemek kaşığı şeker eklenir karıştırılır.
- Bu karışıma sırasıyla yarım su bardağı yağ,1 yumurta,1 tatlı kaşığı tuz eklenir karıştırılır.
- Azar azar un eklenmeye başlar verilen un ölçüsü azda gelebilir çokta gelebilir un eklerke dikkat etmeliyiz.Elimize yapışmıyacak kıvamda olmalıdır.1 veya 1.5 saat da mayalanır.
- Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alırız biraz bastırarak açarız ortasına parmağımızla delik açarız
- Derin bir tavaya biraz sıvı yağ ekleriz iyice ısıttıktan sonra hamurları kızarmaya başlarız, pişiler hazır. Yalnız kızartma yağı kapta fazla olursa pişiler daha güzel kabarıyorlar. Not kalan pişi lezzetini kaybetmez sertleşmez bir gün sonra ya da kalsa rahatlıkla yene bilir.
Pişi Tarifi |
Afiyet Olsun
Pişi Tarifi
Mayalı Pişi Nasıl Yapılıyor?
Pişi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder