Yoğurt Çorbası
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
Yayla Çorbası |
İyi akşamlar arkadaşlar sizlerle bir tarif daha paylaşmak istiyorum.Bu çorbanın bizim evde sıkca tüketilmesinin başlıca sebebi 7 yaşındaki küçük oğlumun favori çorbası olmasından kaynaklanıyor.Şimdi sizlere pirinç hakkında bilgi vermek istiyorum.
Neden pirinç tüketmeliyiz ?
- Karbonhidratların iyi bir kaynağıdır.
- Alerjin ögeler içermez.
- Bitkisel besinler içerisinde iyi dereceli protein kaynağıdır
- Glüten içermez.Bu nedenle çölyak hastaları rahatlıkla kullanabilir.
- Kabuksuz pirincin lif içeriği çok az olduğundan ishal tedavisinde yaygın olarak kullanılır.
- Sporcuların artan karbonhidrat gereksinimi için iyi bir kaynaktır.
- Tek başına şişmanlatmaz.
- Pirinç B gurubu özellikle B1 ve B2 vitaminlerince zengindir.
- Besleyici ve hazmı kolay olduğundan hastaların başlıca yemeğidir.
Umarım sizleri sıkmamışımdır.Şimdi tarifime geçmek istiyorum.
Yayla Çorbası İçin Malzemeler:
- 10 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 kaşık sıvı yağ
- 2 kaşık zeytin yağı
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır ? |
- 10 su bardağı su tencereye konur ocakta kaynatılır.Ilık suyla yıkadıgımız 1 çay bardağı pirinç kaynayan suyun içine ilave edilir.Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- Diğer tarafta 1 su bardağı yoğurt bir kaba konur üstüne 1 kaşık un ekleyerek karıştırırız.1 yumurtanın sarısı ile beyazını ayırıp, sarıyı harcın içine katarız iyice çırpma teliyle karıştırırız.
- Ocakta kaynayan pirinçli sudan 1 bardak alarak kenarda hazırladığımız karışıma kaynar suyu karışımı çırparak yavaş yavaş ekleriz hızlı eklersek karışım kesile bilir.
- Sıcak suyu eklediğimiz karışımı ocakta kaynamakta olan pirinçli suyu devamlı karıştırarak harcı ekleriz kaynara çıkana kadar karıştırmaya devam ederiz.
- Diğer tarafta küçük bir tavada 2 yemek kaşığı yağı ocağa koruz yağ biraz ısınınca 1 tatlı kaşığı naneyi ekleriz ve hemen ocaktan alır.
- Kaynamakta olan çorbamıza ekleriz ve 1 dakika kaynatırız sonra 2 kaşık zeytin yağını ekleriz.En sonda tuzunu ekleriz.
Yoğurtlu Çorba |
Yoğurtlu Çorba
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder