25 Aralık 2013 Çarşamba

Kandil Simidi Oktay Usta-Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Oktay Usta
Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi Nasıl Yapılır?


kandil-simidi-tarifi
Kandil Simidi Oktay Usta


Merhaba dostlar güzel günler sizlerin olsun,
Allah hepinize sağlık sıhhat versin inşallah bu gün sizlere dilim döndüğünce kandil simidin anlatacağım.Bundan önceki tariflerim:

Patatesli Kaşarlı Omlet Nasıl Yapılır  TIKLAYIN

Sosyete Lokumu Tarifi  TIKLAYIN

Hindistan Cevizli Kurabiye  TIKLAYIN

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum:

Kandil Simidi İçin Malzemeler :


  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 100 gr margarin (yumuşamış olması gerekiyor)
  • 1 tane yumurta (sarısı içine akı simidin üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1,5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • susam
  • yaklaşık 3 su bardağı un (unu eklerken yavaş yavaş ekleyin azda gelebilir çokta gelebilir)


kandil-simidi-tarifi
Kandil Simidi Oktay Usta

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

  • 1 çay bardağı yoğurt,100 gr margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,1 yumurta sarısı,hepsi karıştırılır.
  • Bu karışıma 2 çorba kaşığı sirke,1.5 çorba kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz tekrar karıştırılır.
  • Tekrar bu karışıma unu ekleriz üstüne 2 tatlı kaşığı mahlep,1 paket kabartma tozu eklenerek hamur elde edilir.
  • Küçük bezeler alınır uzun rulolar elde edilir bunların uçları birleştirilir halkalar elde edilir yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir üstüne yumurta akı sürülür ve susam atılır 170 dereceli fırında  üstü kızarana kadar pişirilir.Servis yapılır.
Afiyet Olsun


Kandil Simidi Oktay Usta

Kandil Simidi Tarifi
Kandil Simidi Nasıl Yapılır?













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder