Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?
Ağlayan Pasta
Ağlayan Kek
Aglayan Kek Tarifi |
Merhaba arkadaşlar nasılsınız bugün sizlere yeni tarif vermek istiyorum
bol çikolatalı güzel ve pratik tatlı tam çocuklar için.Bundan önceki tarifim : Sutlacın Tarifi
Yeni tarifime geçmek istiyorum:
Ağlayan Kek İçin Malzemeler:
- 4 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- yarım kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 2 kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
Üstü İçin Malzemeler:
- 4 yumurta bir kaba kırılır içine 3 fincan şeker eklenir çırpılır.Daha sonra bu karışıma yarım fincan yağ ,1 fincan süt,eklenip karıştırılır.Bu karışımın üstüne un,kabartma tozu ve kakao eklenir iyice karıştırılır.Yağlanmış fırın tepsisine dökülür 170 derecede pişirilir.
- Piştikten sonra soğumaya bırakılır kürdanla delikler delinir üstüne 1 su bardağı süt dökülür.
- Diyer tarafta krem şanti hazırlanır kekin üstüne dökülür, güzelce yaydırılır dolaba konur.
- 1 paket çikolata sosu sütle ocakta pişirilir soğutulur krem şantili kekin üstüne dökülür dolaba konur gelen misafirlere ev halkına ikram edilir.
Afiyet Olsun
Ağlayan Kek Tarifi
Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?
Ağlayan Pasta
Ağlayan Kek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder